Waarmee mag ik jou helpen?

Particulier

Je wilt graag vooruit in je carrière, maar je weet niet goed hoe. Misschien voel je je niet happy in je huidige baan en blijf je hangen in een situatie die niet goed voelt. Of heb je juist de ambitie om een switch te maken, maar durf je niet goed uit je comfortzone te stappen. Ook kan het zijn dat je geen idee hebt welke richting je op wilt en je je afvraagt wat je passie is en waar je goed in bent.

Ik begrijp hoe uitdagend het kan zijn en hoe dit je kan belemmeren. Wat je uitdaging ook is, ik help je om de juiste keuzes te maken en om jouw dromen om te zetten in concrete stappen. Of je nu begint aan je carrière, al enige jaren aan het werk bent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, samen kunnen we aan de slag om te ontdekken wie jij bent, wat je wilt en wat je kunt.

Bedrijven

Als werkgever weet je hoe belangrijk het is om gemotiveerde, productieve en gelukkige werknemers te hebben. Maar soms kunnen werknemers vastlopen in hun werk en kunnen ze extra ondersteuning nodig hebben om hun vaardigheden en talenten volledig te benutten. Als loopbaancoach ondersteun ik werkgevers bij het ontwikkelen van hun personeel en bied ik de oplossingen die nodig zijn.

Talentmanagement is bij veel bedrijven nog niet top of mind, terwijl het mensen allang niet meer alleen om het salaris gaat, maar veel meer om hoe zij zich voelen en wat ze nodig hebben om te kunnen groeien binnen een omgeving waar ze graag willen zijn. Het is niet in geld uit te drukken wat het betekent voor een bedrijf als je je mensen in hun kracht kunt houden of zetten en ze met plezier hun werk doen. Door op deze manier te gaan werken, is echt een USP.

Particulier

The only way to do great work, is to love what you do

Ben je op zoek naar meer voldoening in je werk en wil je ontdekken waar jouw kracht ligt? Ik geef je inzicht in jouw talenten, drijfveren en daarnaast geef ik je de tools en handvaten om concrete stappen te zetten richting jouw professionele doelen.

Ik laat je persoonlijke groei ervaren en neem je wanneer nodig ‘bij de hand’ om in actie te komen. Met mijn 1 op 1 coaching krijg jij onder andere inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Als coach is mijn grootste doel jou te helpen jezelf beter te leren kennen én om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Ik stel jou de juiste vragen die je helpen om tot de kern van jouw uitdaging te komen. Mijn werkwijze is erop gericht om jou te begeleiden bij het vinden van de antwoorden die al in jou schuilen. 

Jij bent uniek en hebt jouw eigen set aan talenten die jou maken tot wie je bent. Het is dan ook belangrijk dat jij werk doet dat écht bij jou past, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek ontdek jij met TMA (Talent Motivatie Analyse) deze unieke talenten en leer je ze verder te ontwikkelen, waardoor jij nog waardevoller bent voor jouw werkgever, jouw team en vooral voor jezelf. Het helpt je namelijk ook te begrijpen hoe jij functioneert in een team en hoe je het beste kunt samenwerken met anderen.  

De TMA rapportage geeft jou inzicht in jouw drijfveren, talenten, competenties en carrièremogelijkheden, waardoor jij jouw potentieel kunt benutten en jouw doelen kunt behalen. Ook helpt het je om jezelf beter te pitchen. Dit is niet alleen nuttig voor jouw huidige baan, maar het kan ook kan bijdragen aan het vinden van een nieuwe baan die nog beter bij jou past. 

Kortom, met TMA investeer jij in jezelf en vergroot jij jouw werkgeluk. Want als jij jezelf kunt zijn en werk doet dat bij jou past, zul jij merken dat alles beter gaat en jij met meer plezier en voldoening jouw werk kunt doen.  Laat TMA jou helpen om jouw talenten te ontdekken en te laten bloeien! 

‘Waar jouw talenten en behoeften elkaar kruisen, daar ligt jouw roeping.

Wanneer je TMA afneemt, dan heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle analyses.

Dit zijn de TMA analyses die je kunt afnemen: 

De rapportages zijn objectief, makkelijk leesbaar en opbouwend. De resultaten worden 1 op 1 besproken door mij, zodat ik alle nuances goed kan uitleggen.

Deze stappen nemen we in het particuliere coachingstraject:

We beginnen altijd met een gratis kennismaking via Teams zodat ik kan beoordelen of ik je kan helpen met jouw hulpvraag en om te bepalen of er een wederzijdse klik is.

Als de match er is, plannen we een intake gesprek in. Ik wil graag meer over jou en jouw situatie te weten komen, zodat ik een aanpak kan ontwikkelen die specifiek op jouw behoeften is afgestemd.

TMA is een volledig uitgewerkte rapportage in positieve taal met 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties en carrièremogelijkheden. Jouw intrinsieke motivatie, aanleg voor competenties en jouw voorkeursgedrag krijg je objectief in beeld. De online talentenanalyse neemt circa een uur in beslag. De vragenlijst bestaat uit stellingen en gedragsitems en zo worden jouw drijfveren ontrafelt. Op jouw verzoek kan ik diverse TMA analyses inzetten. Het inzicht dat je krijgt vanuit de rapportages vormen een helder uitgangspunt om wanneer gewenst d.m.v. coaching sessies op door te pakken.

We plannen om de 2 à 3 weken coachingssessies in, waarbij ik jou zal begeleiden bij jouw persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van jouw doelen. Ik zorg ervoor dat jij je veilig en op je gemak voelt tijdens onze sessies. Afhankelijk van het onderwerp zet ik verschillende modellen, instrumenten en technieken in. Je kunt hierbij denken aan het werken met coachkaarten, het GROW model, werkboeken en visionboard sessies.

Aan het einde van de coachingperiode evalueren we jouw vooruitgang en bespreken we hoe je de opgedane kennis en vaardigheden kunt toepassen in de toekomst. Ik wil dat je niet alleen succesvol bent tijdens de coachingperiode, maar ook daarna en ik ben er om jou te helpen bij elke stap van jouw reis naar succes. 

Investeer in jezelf!

Een sessie duurt één uur en deze worden in geval van een traject in overleg om de 2 à 3 weken ingepland.

Veel bedrijven hebben een jaarlijks budget voor opleiding en ontwikkeling van werknemers. Ze hebben er immers veel belang bij dat hun werknemers met voldoening inzetbaar zijn en blijven. Bespreek met jouw werkgever (HR manager of leidinggevende) of een coachtraject hier ook onder valt. Mogelijk vergoedt jouw werkgever (een deel van) de kosten. Coaching is bijzonder effectief. Niet alleen jij, maar ook jouw werkgever heeft er veel baat bij als jij positief en vitaal in het leven staat, zowel op het werk als privé. Het is dan ook een investering die loont. Vind je het moeilijk om dit met je werkgever te bespreken? Laat het mij dan weten, ik help je er graag bij.

 

Werkgeluk in zicht

Bekijk de video: TMA in 1,5 minuut

Video afspelen
Werkgeluk in zicht

Benieuwd naar een voorbeeld TMA kandidaat analyse?

Bedrijven

Match potentieel

Unieke talenten vinden en (ver)binden met TMA!

Mijn expertise en de unieke wetenschappelijk onderbouwde online TMA (Talent Motivatie Analyse) Tool stellen mij in staat om werknemers te begeleiden bij het vinden van meer voldoening en plezier in hun werk. Dus maak niet alleen keuzes op basis van onderbuikgevoel, maar maak objectieve beslissingen met meetinstrumenten die inzicht geven in iemands persoonlijkheid, drijfveren en potentie. Krijg inzicht in hoe goed een specifieke kandidaat binnen verschillende rollen past, professionaliseer je recruitment proces en verbeter de performance van je werknemers. Door hun persoonlijke sterke punten en vaardigheden te identificeren en te ontwikkelen, kunnen werknemers niet alleen beter hun professionele doelen bereiken, maar ook nog meer bijdragen aan de groei en het succes van jullie organisatie.

Met mijn individuele loopbaancoaching en ondersteuning zullen werknemers meer zelfvertrouwen en motivatie hebben, wat zal resulteren in een betere samenwerking, hogere productiviteit en betere resultaten. Ik ben hier om bedrijven te helpen bij het creëren van een werkomgeving waarin werknemers zich gezien, gehoord, gewaardeerd en betrokken voelen en waarin ze kunnen groeien en bloeien. 

Talenten Motivatie Analyse Methode

Met Talenten Motivatie Analyse Methode (TMA Methode) worden talent- en competentiemanagement met elkaar geïntegreerd. Je geeft met TMA duurzaam, gestructureerd en professioneel competentie- en talentmanagement vorm. Het één kan niet zonder het ander. Competentiemanagement maakt namelijk de verwachtingen helder en is bedoeld om te bepalen welk gedrag nodig is om een functie succesvol te vervullen. Talentmanagement is er juist op gericht om mensen op hun talenten en voorkeursgedrag te laten werken zodat ze plezier in hun werk krijgen en erbij betrokken raken. Dat moet matchen met elkaar.

TMA is een volledig uitgewerkte rapportage in positieve taal met 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties en carrièremogelijkheden. De intrinsieke motivatie, de aanleg voor competenties en het voorkeursgedrag van mensen krijg je objectief in beeld.

Door TMA in te zetten, weet je met welke talenten en competenties van je (toekomstige) medewerkers de beste performance kan worden behaald. Je krijgt met de methode handvatten om mensen individueel positieve aandacht te geven, inzicht in zichzelf te geven en optimaal te ontwikkelen.

De TMA Methode is gebaseerd op positieve psychologie en gaat voor een belangrijk deel over het afstemmen en in lijn brengen (alignment) van mens en organisatie. Organisatiedoelen worden behaald als mensen gaan werken vanuit hun talenten en op de competenties waar ze aanleg voor hebben en energie van krijgen. Er is geen goed of fout: ieder mens is waardevol en heeft altijd talenten. Alleen de context zorgt ervoor dat een omgeving meer of minder past bij de mens en zijn specifieke talenten.

Toegevoegde waarde van de TMA Methode:

Vinden van personeel

Wanneer je TMA afneemt, dan heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle analyses.

Dit zijn de TMA analyses die je kunt afnemen: 

TMA kan ingezet worden op het gebied van in-, door- en uitstroom. De rapportages zijn objectief, makkelijk leesbaar en opbouwend. De resultaten worden 1 op 1 besproken door mij, zodat ik alle nuances goed kan uitleggen. Het inzicht dat je krijgt vanuit de rapportages vormen een helder uitgangspunt om wanneer gewenst op door te pakken d.m.v. loopbaancoaching.

Daarnaast kan ik door mijn jarenlange ervaring in de personeelsbemiddeling werkgevers professioneel advies geven en ontzorgen op het gebied van diverse HR en recruitment vraagstukken.  

Bekijk de video: TMA in 1,5 minuut

Video afspelen

TMA voorbeeld rapportage

Benieuwd hoe een TMA rapportage eruit ziet?
Download snel een gratis voorbeeld rapportage.

Waarom als organisatie aandacht besteden aan loopcoaching en talentontwikkeling?

Gezien alle voordelen lijkt het vanzelfsprekend om hiermee aan de slag te gaan, maar het begint bij de bewustwording dat aandacht besteden aan loopbaanbegeleiding loont. 

Voor bedrijven ziet mijn coaching aanpak er als volgt uit:

We beginnen met een behoefteanalyse, waarin we bespreken wat de specifieke doelen zijn van het bedrijf en de medewerkers.

We stellen de gewenste resultaten, het tijdspad en de te nemen stappen op. Dit kan bestaan uit loopbaancoaching of loopbaancoaching in combinatie met TMA. Alle gesprekken vinden plaats bij jullie op kantoor of online via Teams.

De online talentenanalyse neemt circa een uur in beslag. De vragenlijst bestaat uit stellingen en gedragsitems en zo worden de drijfveren van de kandidaat ontrafelt.

Nadat de TMA rapporten zijn gegenereerd, analyseer ik deze grondig. In de rapportage vanuit de TMA Talentenanalyse krijg je overzichtelijk weergegeven welke competenties makkelijk, redelijk of moeilijk te ontwikkelen zijn en op deze manier wordt het competentiepotentieel van de kandidaat in kaart gebracht. Ook geven ze inzicht in kwaliteiten en valkuilen en je ziet in een oogopslag waar iemand energie van krijgt. In de expert rapportage staan ook interviewvragen, ontwikkelactiviteiten en coaching adviezen afgestemd op de kandidaat. Uiteindelijke keuzes en adviezen vanuit de rapportage maak je zelf, maar wel op een gestructureerde en gefundeerde manier.

Vervolgens ga ik in gesprek met de medewerker om de TMA rapporten te bespreken en de resultaten te presenteren. Ik geef inzicht in de sterktes en ontwikkelpunten van de medewerker en hoe deze aansluiten bij de doelen van het bedrijf. Ook bestaat er de mogelijkheid een 360 graden feedback analyse af te nemen.

Op basis van de TMA rapporten en de gesprekken met de medewerker, stel ik indien gewenst een individueel coachingsplan op.

Na afloop van de coaching sessies evalueer ik met werkgever en werknemer de resultaten.

Loopbaancoaching en TMA voor bedrijven: op basis van offerte

Interesse? Neem contact met mij op om te ontdekken hoe ik jullie organisatie kan ondersteunen bij het selectie proces en kan helpen bij het verbeteren van werkgeluk, motivatie en prestaties van jullie werknemers. Samen kunnen we de transformatie teweegbrengen die nodig is voor een succesvolle en bloeiende toekomst. Talenten zijn immers de bouwstenen van jullie organisatie.

‘Moeilijke keuzes zijn een kans om te worden wie je wil zijn en om uiting te geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven’

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een voorbeeld TMA kandidaat rapportage. Laat je gegevens achter en ontvang een voorbeeld in je mail.

Waar mag ik het heen sturen?